Forumul se află în probe. Vă rugăm să ne semnalați orice problemă întîmpinați.

CHAT: De vorbă cu ateii!

Despre orice (în afară de religie)
Imagine CHAT Imagine Ateii se prezintă Imagine Poze cu membrii Imagine dumnezeu pentru o zi Imagine Cînd se încheie războiul din Ucraina?

Moderatori: bozvaciSiylbaru, Manole, Paco_ste

Paco_ste
moderator
moderator
Registered for: 6 years
6
Orientare religioasă: creştin

Re: CHAT: De vorbă cu ateii!

Mesaj de Paco_ste »

Hopaaa, ma incadrez, nu mai este mult dar se pare ca ma incadrez, deci Paco, shoot-me :D Clar ca sunt teren de evanghelizare, hai la treaba, corespund din toate punctele de vedere
Evanghelie inseamna vestea buna .
Vestea buna pe care si isus a spus-o tuturor. De aceea e denumita evanghelia lui Hristos isus.
Consta in a declara despre "dumnezeu" (in scrieri isus zice ca e Tatal din ceruri) ca ne iubeste cu o iubire vesnica.
O sa spui ca aceasta declaratie nu e compatibila cu ce scrie in toata biblia, ca Dumnezeu a dat porunci evreilor sa ucida pe "pacatosi" , si la randul lui a ucis oameni nevinovati . . . . ei bine biblia nu e adevar despre dumnezeu ci adevarul despre evrei. Cam cum isi justificau ei uciderile, spunand ca asa a poruncit Dumnezeu.
Dar problema ateilor e ca ei nu cred ca exista o entitate numita Dumnezeu. Pana la 37 ani era convins si eu de aceasta afirmatie. Deci eu am mers pe "mana" profesorilor din scoala , ca e doar imaginatia oamenilor care isi doresc o fiinta pentru a se descarca de propriile suferinte. Doar ca am intalnit si persoane foarte inzestrate intelectual si argumentele lor m-au pus pe ganduri. Printre persoanele educate se gasesc multi medici ce sunt convinsi ca exista o entitate nevazuta pentru simturile noastre.
Evident ca in aceasta situatie nu te poti baza pe simturi ci pe dovezi. Doar ca nu exista dovezi directe. Ca atare m-am indreptat sa analizez cu atentie atat argumentele bilogilor creationisti cat si filozofilor gen Andrei Plesu , dar si a teologilor.
In argumentele filozofilor se face afirmatia ca orice entitate evoluata cauta solutii pentru viata eterna, practic entitatea denumita divinitate a gasit solutia, doar ca acesta nu e oferita decat celor cu o moralitate superioara. Creationistii sunt convinsi ca suntem opera lor , si ca din acest motiv doresc restaurarea constintei noastre . Teologic se argumenteaza ca avem spiritul constintei sinelui identica cu a divinitatii, doar ca din cauza unei credinte eronate am devenit adversari fata de caracterul si constinta divina. La inceput in constinta omului a aparut indoiala despre caracterul divin, pe parcurs s-a cimentat si convingerea ca e doar imaginatie si ca nu exista nici o divinitate.
Din acest motiv omul s-a pervertit din rau in si mai rau. Sau cum a spus Dostoievschi, daca Dumnezeu nu exista atunci totul e permis. Practic omul nu mai pune pret pe valori morale ci procedeaza instinctual sau "demonic" . Reperele morale sunt stabilite de cel aflat la putere sau de conjunctura, spiritualitatea e vazuta ca o slabiciune, nu ca o valoare universala.
Consecintele nu intarzie sa apara. Oricand si oriunde vor aparea conflicte, razboaie , nesiguranta .
Auzeam remarcile ateilor "unde e dumnezeu ? de ce nu intervine ?" .
Dumnezeu apare doar in constinta celui ce il cauta pe Dumnezeu, asa a aparut in constinta multora . . . pana si un mare filozof ateu pe nume Antony Flew a recunoscut ca aceasta complexitate biologica nu poate fi decat rodul creatiei unei entitati mult superioare.
Dream Catcher
webmaster
webmaster
Registered for: 7 years 2 months
7
Orientare religioasă: ateu

Mesaj de Dream Catcher »

Deci inchinarea in duh si adevar are acest inteles. Findca traducatorul nu cunostea cuvintul "logica" si a spus "duh".
Nu spune asta, că se supără Lily. Ea consideră că traducerea e perfectă. ~X(
Daniel Garner
level 2
level 2
Registered for: 2 years 3 months
2
Orientare religioasă: satanist

Mesaj de Daniel Garner »

Hello, i'm Daniel from Darlington(County Durham), United Kingdom.
Glad to meet you. I like this forum, I have translated with Google Translate.
Don't know roumanian very well, but i use google translate
I have 56 years.

Kind Regards,
Daniel G.
Dream Catcher
webmaster
webmaster
7

Mesaj de Dream Catcher »

Welcome, Daniel.
My name is also Daniel. Indeed. :mrgreen:
Shootankamon
level 2
level 2
Registered for: 2 years 6 months
2

Mesaj de Shootankamon »

@Paco_ste, entitate mult superioara nu este egal cu zeul crestin, ori cu orice alta zeitate de pe aceasta planeta!
Zeitatile pamantene sunt rodul imaginatiei omanenilor in lipsa cunostintelor, in detrimentul gandirii constructive si rationamentului.
Faptul ca unii mai "luminati" la minte au stiut sa profite de aceste lucruri si au inventat religia ar trebui sa dea de gandit, insa omul in continuare a ramas ancorat in ignoranta, se multumeste cu mocirla in care se zbate, in speranta ca dupa moarte va fi mai bine, iar asta spune destul!
Dream Catcher
webmaster
webmaster
7

Mesaj de Dream Catcher »

Eu înțeleg, pe de-o parte. Oamenii trebuiau să se teamă de ceva. Dar acum, în zilele noastre, religia e inutilă.
Daniel Garner
level 2
level 2
Registered for: 2 years 3 months
2
Orientare religioasă: satanist

Mesaj de Daniel Garner »

Se teme de Putin si de razboiul din Ucraina.
ericmario

Mesaj de ericmario »

Cine îl aşteaptă pe Moş Craciun?
Tutankamoon

Mesaj de Tutankamoon »

@Lily
Te-ai suparat, de ce nu mai raspunzi la toate posturile.
Dream Catcher
webmaster
webmaster
7

Mesaj de Dream Catcher »

Cine îl aşteaptă pe Moş Craciun?
Eu! Eu! ;;)
Sărbători fericite.
bozvaciSiylbaru
moderator
moderator
Registered for: 2 years 4 months
2
Orientare religioasă: creştin

Mesaj de bozvaciSiylbaru »

iti ia cineva din familie,te ajuta,cu placa video 4060? ;;)
Zi daca ti-a lasat mosu sau Lily sora ta ,sub brad si maine sa o instalezi in PC :mrgreen:
Dream Catcher
webmaster
webmaster
7

Mesaj de Dream Catcher »

Suntem o familie modestă, dar unită!
Daniel MD

Mesaj de Daniel MD »

vreau sa cumpar forumulateilor,il pun pe domeniul atei.ro, ii fac si pagina de facebook
iti dau pe el cu cat l-ai cumparat U, 350 lei, bafta pretenash
vm.tiktok.com/ZNdPE4J4q/
Z e u l

Mesaj de Z e u l »

Sigur l-a luat fostul administrator care detinuse forumul :roll: :(( si cere pe el cat nu face X( :shock:
Dream Catcher
webmaster
webmaster
7

Mesaj de Dream Catcher »

Pentru phpBB.ro mi s-au cerut 2800 de euro! :shock: :shock:
Z e u l

Mesaj de Z e u l »

Vand miniPC itx, luat la sfatul lui tEo pe topicul de pe softpefia, in inceputul anului trecut de pe amazon :)
ptr detalii si pret :tongue:
Z e u l
level 1
level 1
Registered for: 20 days

Mesaj de Z e u l »

[email protected] :)
Zero sapte sapte zero sase patru cinci noua sase cinci, vorbim pe whatsapp scris care vreti sa il cumparati.
Constanta Inel2. Trimit colet cu Posta Romana