Dacă Dumnezeu ar exista, cum ar trebui să fie?
Moderatori: bozvaciSiylbaru, Manole, Paco_ste
- Lily
- administrator

- Subiecte: 9
- Registered for: 5 years 8 months
- 5
- Orientare religioasă: creştin
Re: Dacă dumnezeu ar exista, cum ar trebui să fie?
1.Este pro homosexualitate, deși Biblia spune cu totul altceva
2.A acceptat abuzurile sexuale, sigur știi scandalul recent
3.Construiește o clădire unde toți să se roage cărui dumnezeu vor
4.Vrea o religie unică, o unire intre creștini, musulmani și parcă budiști
5.A renunțat la apelativul «vicarul lui Christos».
6.A spus că Iisus a păcătuit
7. A spus că viața lui Iisus, uman vorbind, s-a terminat in eșec.
8.A spus că Iisus nu este singura cale de salvare spre salvare
9.A spus că este periculos să ai o relație directă, personală, cu Iisus
10. In mod constant contrazice Biblia
Doar așa ce mi-a trecut prin minte pe moment.
Nu m-ar mira să fie profetul fals, mai ales dacă ținem cont că se zvonește că in discuții private insinuează că Iisus nu este Dumnezeu, deci este foarte posibil să ne prezinte un altul pe tavă.
Nu m-ar mira să fie profetul fals, mai ales dacă ținem cont că se zvonește că in discuții private insinuează că Iisus nu este Dumnezeu, deci este foarte posibil să ne prezinte un altul pe tavă.
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Let My People Think
-
Paco_ste
- moderator

- Subiecte: 6
- Registered for: 6 years 3 months
- 6
Despre unele am auzit, insa doar la nivel de zvon. Daca ai si ceva clare binevenit.Lily » Dum Ian 03, 2021 11:16 pm scrie:1.Este pro homosexualitate, deși Biblia spune cu totul altceva
Nu m-ar mira să fie profetul fals, mai ales dacă ținem cont că se zvonește că in discuții private insinuează că Iisus nu este dumnezeu, deci este foarte posibil să ne prezinte un altul pe tavă.
Episcopul de Roma isi aroga un titlu pe care isus il detesta. Titlul de "PAPA".
Calea de salvare e credinta in dragostea/iubirea Tatalui ceresc, care a fost propovaduita prin Hristos isus, dar si prin profeti.
Daca toata lista se bazeaza pe "din auzite" e greu sa convingi. Daca ai surse credibile te invit sa le postezi.
- Lily
- administrator

- 5
1. https://www.youtube.com/watch?v=YCcJjywj_rA
2. Nici nu are sens să mai caut, doar am auzit toți.
3 și 4. https://www.youtube.com/watch?v=zwml1v_IHIk
Cum ne servește Human Fraternity
5.https://catholictruthblog.com/2020/04/0 ... -apostles/
6.https://www.youtube.com/watch?v=zeMhwxQ2CRM
7.https://www.youtube.com/watch?v=5lcpu0Uegzw
8. https://www.youtube.com/watch?v=zdE7Y7CvFiY
A schimbat Tatăl Nostru https://www.youtube.com/watch?v=tqvP1q5JXV8
Nu sunt vorbe, sunt lucruri ușor de verificat.
2. Nici nu are sens să mai caut, doar am auzit toți.
3 și 4. https://www.youtube.com/watch?v=zwml1v_IHIk
Cum ne servește Human Fraternity
5.https://catholictruthblog.com/2020/04/0 ... -apostles/
6.https://www.youtube.com/watch?v=zeMhwxQ2CRM
7.https://www.youtube.com/watch?v=5lcpu0Uegzw
8. https://www.youtube.com/watch?v=zdE7Y7CvFiY
A schimbat Tatăl Nostru https://www.youtube.com/watch?v=tqvP1q5JXV8
Nu sunt vorbe, sunt lucruri ușor de verificat.
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Let My People Think
-
Paco_ste
- moderator

- 6
In ce priveste modificarea rugaciunii Domnesti, sunt de acord cu modificarea .
Dumnezeu nu ne duce in ispita. Daca ar fi asa, aceea nu compatibila cu iubirea.
Deci eu scriu cu D mare Dumnezeu, si apare cu d mic la postare .
Dumnezeu nu ne duce in ispita. Daca ar fi asa, aceea nu compatibila cu iubirea.
Deci eu scriu cu D mare Dumnezeu, si apare cu d mic la postare .
- Lily
- administrator

- 5
Eu nu sunt de acord cu modificarea. Dumnezeu te mai testează, a se vedea situația lui Iov. Cât timp Iisus așa a spus, așa este. Nu consider că Papa știe mai bine ca Iisus.
Let My People Think
Let My People Think
- Lily
- administrator

- 5
Și eu scriu cu D mare, dar dictachiorul ne ține sub cenzură.
Eu nu sunt de acord cu modificarea. Dumnezeu ne testează credința, cum l-a testat și pe Iov. Dacă Iisus așa a spus să ne rugăm, pe cine credem, pe Papa sau pe Iisus?
Eu nu sunt de acord cu modificarea. Dumnezeu ne testează credința, cum l-a testat și pe Iov. Dacă Iisus așa a spus să ne rugăm, pe cine credem, pe Papa sau pe Iisus?
Let My People Think
Let My People Think
-
Paco_ste
- moderator

- 6
In iov e o scena in care Satana pretinde ca iov e interesat . Ca iov nu iubeste, sau ca "iubirea" lui iov e conditionata. Dupa cum stii, o iubire conditionata are limite stabilite de stimuli. Un copil care isi iubeste parintii doar daca primeste ce cere, e un copil razgaiat. Sau ce ar insemna daca sotul refuza unei sotii niste bijuterii extrem de scumpe iar ea intenteaza divort pe motiv ca i-a demonstrat prin refuz lipsa de iubire ? Un argument similar i-am spus sotiei si a inteles pe deplin despre dragostea/iubirea neconditionata.Lily » Dum Ian 17, 2021 10:02 pm scrie:
Eu nu sunt de acord cu modificarea. dumnezeu ne testează credința, cum l-a testat și pe Iov. Dacă Iisus așa a spus să ne rugăm, pe cine credem, pe Papa sau pe Iisus?
Dar dincolo de slabiciunea si inconsistenta sentimentelor umane, ajungem sa credem asa ceva si in dreptul divinitatii. Adica Tatal ceresc ar testa omul cu privire la devotamentul sau iubirea noastra pentru EL . Total fals . Acest lucru, testul, e cererea Satanei . Copii lui iov sunt ucisi, findca Satanei nu ii foloseste sa ucida ci sa converteasca , sa-i faca adeptii lui. Cum si in cazul lui isus s-a petrecut, i-a cerut inchinare si ii va oferi toate bogatiile lumii. Deci nu e vorba de o testare propusa , initiata de Dumnezeu, ci Satana loveste in felurite moduri pentru a perverti constinta noastra. Satana are libertate , findca Dumnezeu e iubitor si da libertate de constinta si actiune in totalitate. Cand Dumnezeu zice " numai de viata lui sa nu te atingi " , e de fapt o relatare a faptului ca Satana nu avea intentia sa-l ucida.
Eu zic sa renunti la ideea ca Dumnezeu ispiteste omul. Acestea sunt armele Satanei, ispitirea e o procedura malefica. Cauta daca isus a ispitit pe cineva vreodata. Caci isus e oglindirea caracterului Tatalui din cer.
- Dream Catcher
- webmaster

- Subiecte: 165
- Registered for: 7 years 5 months
- 7
- Orientare religioasă: ateu
Eu vreau să-l testez eu pe dumnezeu. Nu el pe mine.
Nah, poftim!
Nah, poftim!
-
Paco_ste
- moderator

- 6
Eu zic sa incepi sa-l testezi.Dream Catcher » Vin Ian 29, 2021 6:14 pm scrie:Eu vreau să-l testez eu pe dumnezeu. Nu el pe mine.
Nah, poftim!
Cu o singura conditie, el nu raspunde la ispitiri. Te lasa sa fierbi in suc propriu.
Chiar Dumnezeu te invita sa-l pui la incercare. Retine insa ca darurile lui sunt spirituale. Deci tot ce vei primi sunt de natura spirituala. Nu bani, nici hocus-pocus ci inspiratie divina.
Nu ai sa crezi dar daca te uiti la poporul evreu, au cei mai multi premianti Nobel, si acestia toti , au fost inspirati de divinitate.
Sau despre Dan Bitman, cantaretzul de la Holograf . . . e evreu, si are cele mai multe si frumoase melodii . E promisiunea lui Dumnezeu ca cei ce pazesc poruncile divine, Dumnezeu ii va binecuvanta cu daruri (spirituale) de la generatii la generatii.
- Lily
- administrator

- 5
Nu prea. In general Dumnezeu "ne testează" cât să realizăm noi cât de buni sau nu suntem. Cu Iov cred că nu a fost doar o dovadă față de satana că Iov este devotat, ci și pentru Iov a fost o testare a prieteniilor lui, și soției lui. Prietenii in loc să îi fie alături mai mult il enervau, ii căutau lui defect și il judecau, iar soția la fel, practic i-a zis să Il blesteme de Dumnezeu și să moară. Dumnezeu i-a arâtat cum sunt intr-adevăr cei din jurul lui. Ceea ce cam pățim toți. Suntem plini de prieteni, dar când dăm de greu fug toți sau ne critică pentru cum am ajuns in situația dificilă, in loc să ne ajute.Paco_ste » Mar Ian 19, 2021 12:28 pm scrie:In iov e o scena in care Satana pretinde ca iov e interesat . Ca iov nu iubeste, sau ca "iubirea" lui iov e conditionata. Dupa cum stii, o iubire conditionata are limite stabilite de stimuli. Un copil care isi iubeste parintii doar daca primeste ce cere, e un copil razgaiat. Sau ce ar insemna daca sotul refuza unei sotii niste bijuterii extrem de scumpe iar ea intenteaza divort pe motiv ca i-a demonstrat prin refuz lipsa de iubire ? Un argument similar i-am spus sotiei si a inteles pe deplin despre dragostea/iubirea neconditionata.Lily » Dum Ian 17, 2021 10:02 pm scrie:
Eu nu sunt de acord cu modificarea. dumnezeu ne testează credința, cum l-a testat și pe Iov. Dacă Iisus așa a spus să ne rugăm, pe cine credem, pe Papa sau pe Iisus?
Dar dincolo de slabiciunea si inconsistenta sentimentelor umane, ajungem sa credem asa ceva si in dreptul divinitatii. Adica Tatal ceresc ar testa omul cu privire la devotamentul sau iubirea noastra pentru EL . Total fals . Acest lucru, testul, e cererea Satanei . Copii lui iov sunt ucisi, findca Satanei nu ii foloseste sa ucida ci sa converteasca , sa-i faca adeptii lui. Cum si in cazul lui isus s-a petrecut, i-a cerut inchinare si ii va oferi toate bogatiile lumii. Deci nu e vorba de o testare propusa , initiata de dumnezeu, ci Satana loveste in felurite moduri pentru a perverti constinta noastra. Satana are libertate , findca dumnezeu e iubitor si da libertate de constinta si actiune in totalitate. Cand dumnezeu zice " numai de viata lui sa nu te atingi " , e de fapt o relatare a faptului ca Satana nu avea intentia sa-l ucida.
Eu zic sa renunti la ideea ca dumnezeu ispiteste omul. Acestea sunt armele Satanei, ispitirea e o procedura malefica. Cauta daca isus a ispitit pe cineva vreodata. Caci isus e oglindirea caracterului Tatalui din cer.
Testele lui Dumnezeu intodeauna sunt in folosul nostru, chiar dacă nu realizăm.
Let My People Think
Let My People Think
-
Paco_ste
- moderator

- 6
Cum sa fim buni daca in biblie scrie ca toata omenirea zace in cel rau ?Lily » Dum Ian 31, 2021 8:54 pm scrie:In general dumnezeu "ne testează" cât să realizăm noi cât de buni sau nu suntem..
Asa credeau si despre isus cand era rastignit, ca Dumnezeu il pedepseste .
Lucrurile rele se intampla in aceasta lume , fie ca sunt oameni rai, fie lucrari proiectate si construite prost.
Dumnezeu doar ne arata ca felul cum noi ne decidem viata, va avea consecinte.
Nu e nici un test divin. Departe de EL astfel de ganduri. Stie ca avem slabiciuni si avem spiritul corupt.
Dumnezeu ne vindeca de slabiciune si coruptie chiar prin imaginea Lui ce se regaseste in Hristos isus.
Stii ca am spus de mai multe ori asta, ca mantuirea (transformarea) e prin credinta. Acum realizez ca marea majoritatea religiosilor nu au intelegere ce inseamna mantuirea prin CREDINTA.
- Lily
- administrator

- 5
Nu ai ințeles ce am vrut să spun. Nu este vorba de El, El deja știe cine suntem și cum suntem, noi nu.
Cu cât suntem mai departe de credință, cu atât ne considerăm mai buni. Ne comparăm cu alții și ne vedem curați, comparativ cu alții, care, credem noi, fac mai multe rele ca noi. Nu ne comparăm cu El, pentru a realiza cât de răi suntem in realitate. Majoritatea ateilor se consideră buni, și eu mă consideram bună inainte să devin creștină, pentru că mă comparam cu alți oameni.
Nu ne putem vedea lipsurile fără a trece prin teste. Uite să dau un exemplu așa... facil. Iei un animal de pe stradă și să spui că ești bun pentru că ai salvat animalul, are un cămin datorită ție, efortul fiind relativ minor pentru tine. Testul este când animalul este bătrân sau bolnav și trebuie să bagi foarte mulți bani și timp in animal să il faci bine sau să il ingrijești până moare. Atunci iți vezi adevărata bunătate. Poate tu nici nu realizai că ai capacitatea de a arunca un animal bolnav pentru că este prea greu, dar când treci prin test iți vezi adevărata față. Nu este vorba de Dumnezeu, El știe tot despre noi, este vorba despre noi. Noi nu realizăm cât de răi chiar suntem decât atunci când suntem puși in fața unui test.
Cu cât suntem mai departe de credință, cu atât ne considerăm mai buni. Ne comparăm cu alții și ne vedem curați, comparativ cu alții, care, credem noi, fac mai multe rele ca noi. Nu ne comparăm cu El, pentru a realiza cât de răi suntem in realitate. Majoritatea ateilor se consideră buni, și eu mă consideram bună inainte să devin creștină, pentru că mă comparam cu alți oameni.
Nu ne putem vedea lipsurile fără a trece prin teste. Uite să dau un exemplu așa... facil. Iei un animal de pe stradă și să spui că ești bun pentru că ai salvat animalul, are un cămin datorită ție, efortul fiind relativ minor pentru tine. Testul este când animalul este bătrân sau bolnav și trebuie să bagi foarte mulți bani și timp in animal să il faci bine sau să il ingrijești până moare. Atunci iți vezi adevărata bunătate. Poate tu nici nu realizai că ai capacitatea de a arunca un animal bolnav pentru că este prea greu, dar când treci prin test iți vezi adevărata față. Nu este vorba de Dumnezeu, El știe tot despre noi, este vorba despre noi. Noi nu realizăm cât de răi chiar suntem decât atunci când suntem puși in fața unui test.
Let My People Think
Let My People Think
-
Paco_ste
- moderator

- 6
Nu asta ai spuuuuuss . . . . soooorryyyy .Lily » Dum Feb 07, 2021 2:33 pm scrie:Nu ai ințeles ce am vrut să spun. Nu este vorba de El, El deja știe cine suntem și cum suntem, noi nu.
Nu ne putem vedea lipsurile fără a trece prin teste. Uite să dau un exemplu așa... facil. Iei un animal de pe stradă și să spui că ești bun pentru că ai salvat animalul, are un cămin datorită ție, efortul fiind relativ minor pentru tine. Testul este când animalul este bătrân sau bolnav și trebuie să bagi foarte mulți bani și timp in animal să il faci bine sau să il ingrijești până moare. Atunci iți vezi adevărata bunătate. Poate tu nici nu realizai că ai capacitatea de a arunca un animal bolnav pentru că este prea greu, dar când treci prin test iți vezi adevărata față. Nu este vorba de dumnezeu, El știe tot despre noi, este vorba despre noi. Noi nu realizăm cât de răi chiar suntem decât atunci când suntem puși in fața unui test.
Ai spus ca suntem buni . . . . de unde ti-a rezultat tie concluzia asta . . . tu stii.
Suntem rai, suntem egoisti . . . . lacomi . . .trufasi, laudarosi , mincinosi . . . .
Bineinteles daca tu vrei sa te compari cu nelegiuitii . . . . clar esti mai buna in dragostea spirituala . . . . dar daca e sa ne comparam macar cu Hristos isus, tot iesim ca mincinosi.
Noi cerem ca Dumezeu sa fie bun. Bineinteles ca e vorba de hranirea orgoliului nostru cererile catre Dumnezeu.
Daca e sa te rogi la Dumnezeu sa te faca bun ca EL, atunci vei vedea ca bunatatea ta e o palida expresie si de fapt confuzie in ceea ce inseamna bunatate.
Dar ca sa intelegi corect , tinta spiritului tau nu trebuie sa fie persoana ta, ci a acelei persoane care s-a aratat vrednic de a fi numit Fiul lui Dumnezeu. Si acesta a devenit Fiu pentru ca centrul universului spiritual nu era decat Tatal din cer. Prin asta a biruit, iar noi la randul nostru vom avea biruinta doar prin altcineva.
- Lily
- administrator

- 5
Cred că am fost destul de clară. Testele sunt pentru ca noi să realizăm lucruri, nu Dumnezeu, El știe deja, nu are ce să afle.Lily » Dum Ian 31, 2021 8:54 pm scrie:)))) Chiar se spune in Biblie să nu Il ispitești, deci nu e o idee bună.
Nu prea. In general dumnezeu "ne testează" cât să realizăm noi cât de buni sau nu suntem. Cu Iov cred că nu a fost doar o dovadă față de satana că Iov este devotat, ci și pentru Iov a fost o testare a prieteniilor lui, și soției lui. Prietenii in loc să îi fie alături mai mult il enervau, ii căutau lui defect și il judecau, iar soția la fel, practic i-a zis să Il blesteme de dumnezeu și să moară. dumnezeu i-a arâtat cum sunt intr-adevăr cei din jurul lui. Ceea ce cam pățim toți. Suntem plini de prieteni, dar când dăm de greu fug toți sau ne critică pentru cum am ajuns in situația dificilă, in loc să ne ajute.
Testele lui dumnezeu intodeauna sunt in folosul nostru, chiar dacă nu realizăm.
Clar noi avem victoria prin iisus, nu prin faptele noastre. Nu este nimic ce noi putem face pentru a ajunge la standardul Tatălui Ceresc.
Let My People Think
Let My People Think
-
Paco_ste
- moderator

- 6
Tatal ceresc nu ne testeaza. Totusi biblia ne cere sa ne testam pe noi. iov nu a fost testat de Dumnezeu ci de Satana. Daca vreodata vei avea o astfel de observatie in randul tau sau al cuiva, e findca Satana vrea sa ne testeze ( cearna) .
Cernerea e o cerere a Satanei . Acesta vrea sa demonstreze ca omul e un netrebnic ce nu merita viata eterna, ce nu merita pretuit/iubit. In schimb Tatal ceresc are mila si intelegere chiar si pentru oropsiti, bolnavi, rataciti. Doar ca in situatiile cand unii se pretind credinciosi adevarati, intervine Satana si cere CERNERE, testare a pretendentului . iov se credea neprihanit. Bineinteles ca el se compara nu cu Dumnezeu ci cu pacatosii. Totusi Dumnezeu il considera neprihanit, numai ca la teste e nedumerit de avalansa de nenorociri si crede ca "Dumnezeu a dat, Dumnezeu a luat " . Ei bine , el nu stia ca nu Dumnezeu e cel care "a luat" . Cum noua ne-a dat libertate, si Satana are libertate . Cu toate ca i-a fost limitata oarecum libertatea. In alte situatii Satana a avut libertate sa distruga si viata oamenilor .
Sper ca aceste argumente sa-ti schimbe cunostinta , si sa traiesti in adevarul nou, ca Dumnezeu nu testeaza pe nimeni, nici macar pe Satana. Si nici niste amarati, pacatosi de oameni. EL stie bine limitele noastre si nu are nevoie sa ne testeze. Nu face asta findca nu ii sta in caracter asa ceva. Inteleg ca exista parinti care isi testeaza copii, dar Tatal ceresc nu e asa. Poate te vei lamuri de la isus de acest aspect. El nu a testat pe nimeni.
Cernerea e o cerere a Satanei . Acesta vrea sa demonstreze ca omul e un netrebnic ce nu merita viata eterna, ce nu merita pretuit/iubit. In schimb Tatal ceresc are mila si intelegere chiar si pentru oropsiti, bolnavi, rataciti. Doar ca in situatiile cand unii se pretind credinciosi adevarati, intervine Satana si cere CERNERE, testare a pretendentului . iov se credea neprihanit. Bineinteles ca el se compara nu cu Dumnezeu ci cu pacatosii. Totusi Dumnezeu il considera neprihanit, numai ca la teste e nedumerit de avalansa de nenorociri si crede ca "Dumnezeu a dat, Dumnezeu a luat " . Ei bine , el nu stia ca nu Dumnezeu e cel care "a luat" . Cum noua ne-a dat libertate, si Satana are libertate . Cu toate ca i-a fost limitata oarecum libertatea. In alte situatii Satana a avut libertate sa distruga si viata oamenilor .
Sper ca aceste argumente sa-ti schimbe cunostinta , si sa traiesti in adevarul nou, ca Dumnezeu nu testeaza pe nimeni, nici macar pe Satana. Si nici niste amarati, pacatosi de oameni. EL stie bine limitele noastre si nu are nevoie sa ne testeze. Nu face asta findca nu ii sta in caracter asa ceva. Inteleg ca exista parinti care isi testeaza copii, dar Tatal ceresc nu e asa. Poate te vei lamuri de la isus de acest aspect. El nu a testat pe nimeni.
- Dream Catcher
- webmaster

- Subiecte: 165
- Registered for: 7 years 5 months
- 7
- Orientare religioasă: ateu
Atunci, de ce în rugăciunea "tatăl nostru" se spune "și nu ne duce pe noi în ispită; ci, ne izbăvește de cel rău"?Paco_ste » Dum Feb 07, 2021 11:10 pm scrie:Cum noua ne-a dat libertate, si Satana are libertate . Cu toate ca i-a fost limitata oarecum libertatea. In alte situatii Satana a avut libertate sa distruga si viata oamenilor .
Înțeleg de la tine că nu ne apără de Satana...
- Lily
- administrator

- 5
Ba ne apără, dacă cerem ajutorul Lui. Dacă vrem să fim dumnezei... ne lasă să vedem rezultatul, și... il vedem clar chiar acum cât de buni dumnezei suntem.
Let My People Think
Let My People Think
-
Paco_ste
- moderator

- 6
Traducerea corecta e "nu ne lasa sa cadem in ispita" .Dream Catcher » Vin Feb 12, 2021 6:34 pm scrie: Atunci, de ce în rugăciunea "tatăl nostru" se spune "și nu ne duce pe noi în ispită; ci, ne izbăvește de cel rău"?
Înțeleg de la tine că nu ne apără de Satana...
izbavirea de Cel rau . . . . adica noi sa nu ne transformam in cel rau.
Rugaciunea spusa "pazeste" constinta , sa nu devina un RAU.
-
Paco_ste
- moderator

- 6
Nu am inteles ultima parte a postarii tale. Daca ai bunavointa sa ne explicitezi . . .Lily » Vin Feb 12, 2021 9:24 pm scrie:Ba ne apără, dacă cerem ajutorul Lui. Dacă vrem să fim dumnezei... ne lasă să vedem rezultatul, și... il vedem clar chiar acum cât de buni dumnezei suntem.
- Lily
- administrator

- 5
Vrem să fim dumnezei, mai bine spus ateii vor să fie dumnezei, iar rezultatul a ce inseamnă ca ei să decidă ce e bine și ce nu, se vede. Societatea actuală este rezultatul așa-zisului umanism, in care omul este dumnezeu. B[rba'ii nu mai ;tiu dac[ sunt b[rba'i sau femei. Femeile invers. Copii trebuie să decidă ca ce se identifică. Adevăr nu mai există. Suntem nemulțumiți de tot.Paco_ste » Sâm Feb 13, 2021 6:10 pm scrie:Nu am inteles ultima parte a postarii tale. Daca ai bunavointa sa ne explicitezi . . .Lily » Vin Feb 12, 2021 9:24 pm scrie:Ba ne apără, dacă cerem ajutorul Lui. Dacă vrem să fim dumnezei... ne lasă să vedem rezultatul, și... il vedem clar chiar acum cât de buni dumnezei suntem.
"Omul occidental a decis să se desființeze, creându-și propria plictiseală din propria sa bogăție, propria vulnerabilitate din propria sa forță, propria impotență din propria sa erotomanie, el însuși suflând trâmbița care a adus jos zidurile propriului oraș și după ce s-a convins că este prea numeros, s-a chinuit cu pilula, bisturiul și seringa pentru a se face mai puțin. Până când, în cele din urmă, după ce s-a educat la imbecilitate și s-a poluat și s-a drogat în stupefacție, s-a dus - un vechi brontosaur obosit, bătut - și a dispărut." Malcolm Muggeridge
"Cea mai îngrijorătoare realizare a generației mele ar trebui să fie că holocaustul nu a fost condus de nebuni, nu încurajat de neinteligenți, nu susținut de cei fără o înțelegere a filozofiei, ci de oameni care erau raționali, unii dintre cei mai educați și de cei care poseda unele dintre cele mai mari înțelegeri ale filosofiilor vremii lor.
Diferența a fost doar aceea care le-a condus raționamentul, intelectul și filozofia. Acești oameni trăiau fără Dumnezeu și, dacă ceva nu se schimbă în civilizația occidentală, s-ar putea să vedem o imagine similară curând. Educația fără valori, pe cât de utilă, pare să facă mai degrabă omul un diavol mai deștept”. - CS Lewis
Let My People Think
Let My People Think
-
Paco_ste
- moderator

- 6
Aha, acum am inteles.Lily » Dum Feb 14, 2021 3:37 pm scrie: Vrem să fim dumnezei, mai bine spus ateii vor să fie dumnezei, iar rezultatul a ce inseamnă ca ei să decidă ce e bine și ce nu, se vede.
Restul e cum vede fiecare, nu adevarul adevarat . . . . asta sa stii " Satana care insela o lume intreaga ".
Si mai zice biblia ceva, ca Antihristul s-a urcat tronul bisericilor.
- Lily
- administrator

- 5
Nu ințeleg ce vrei să spui. Vrei să spui că ce este in jurul nostru e roz? Eu văd depravare, răutate și mizerie, vezi altceva?
Unde scrie in Biblie că Antihristul s-a urcat tronul bisericilor?
Let My People Think
Let My People Think
-
Paco_ste
- moderator

- 6
Tu vezi in afara bisericii, dar te faci ca nu vezi depravarea din biserica , adica molfairea moastelor, a icoanelor , a crucilor si a multor obiceiuri idolatre/paganesti.Lily » Lun Feb 22, 2021 9:37 pm scrie:Nu ințeleg ce vrei să spui. Vrei să spui că ce este in jurul nostru e roz? Eu văd depravare, răutate și mizerie, vezi altceva?
E usor sa critici ateii ca nu isi fac cruce, ca nu cred in sfanta treime (o aberatie de doctrina) si ca nu cred in isus . . . . dar ce se intampla in biserica nu iti produce revolta si scarba ?
-
Paco_ste
- moderator

- 6
Paco_ste » Mie Feb 24, 2021 10:29 am scrie:Tu vezi in afara bisericii, dar te faci ca nu vezi depravarea din biserica , adica molfairea moastelor, a icoanelor , a crucilor si a multor obiceiuri idolatre/paganesti.Lily » Lun Feb 22, 2021 9:37 pm scrie:Nu ințeleg ce vrei să spui. Vrei să spui că ce este in jurul nostru e roz? Eu văd depravare, răutate și mizerie, vezi altceva?
E usor sa critici ateii ca nu isi fac cruce, ca nu cred in sfanta treime (o aberatie de doctrina) si ca nu cred in isus . . . . dar ce se intampla in biserica nu iti produce revolta si scarba ?
Cum zicea apostolul Pavel " afara cu scrijelitii aceia " , insa voi le gasiti placute inimii
- Lily
- administrator

- 5
Am mai spus că nu sunt de acord cu icoanele și moaștele plimbate, deși ințeleg logica moaștelor.2 Regi 13:21 Când au văzut una dintre aceste cete, nişte israeliţi care îngropau un mort s-au grăbit şi au aruncat trupul mortului în mormântul lui Elisei[a]. Când trupul mortului a atins oasele lui Elisei, omul a înviat şi s-a ridicat în picioare. Despre asta este vorba, de asta se plimbă cu osemintele.
Oriunde sunt oameni este depravare, te-am mai rugat o dată să imi spui o singură organizație unde nu sunt uscături. Faptul că sunt uscături in biserică nu inseamnă că biserica nu este bună. Și pe vremea lui Iisus conducătorii Templului nu erau tocmai buni, a se vedea faptele lor, dar asta nu inseamnă că Templul trebuia abandonat sau că doctrina lor era greșită. Iisus a venit in Templu, și apostolii după ce Iisus s-a inălțat.
Cred că conducătorii bisericii vor fi judecați pentru ceea ce greșesc, cum au fost și conducătorii templului, nu e treaba mea să arunc cu pietre in ei, chiar mi se pare periculos din multe puncte de vedere.
1.biserica, chiar imperfectă are rol in educarea creștinului și are o misiune umanitară față de cei mai necăjiți.
2.In istoria umanității intodeauna când s-a dorit control asupra **** a fost denigrată biserica, exact ca acum, pentru ca **** să aibă incredere doar in cine vor ei, conducerea. Să nu fie nicio voce puternică care să poată mișca masele in altă direcție.
Acum biserica este denigrată din orice, că vezi Doamne a venit Daniel cu limuzină. Ce mă doare pe mine?! De ce nu arată preoții care toată viața trăiesc minimul necesar și iși dedică viața misiunii? Păi cunosc un singur preot, așa prieten de familie de vreo... 40-50 de ani. Nu are limuzină, nu are nimic deosebit. La fel preotul Ionuț de la noi de la biserică, care mai e și profesor universitar, și tot cam nimic. Așa sunt 90%, nu ăia 2% pe care ii vedem pe la tv cu limuzină sau nu știu ce proprietate. Cel mai probabil aceia sunt rătăciți, dar sigur nu sunt o majoritate. Să ne uităm ce averi au șefii organizației Martorii lui Iehova?
Oriunde sunt oameni este depravare, te-am mai rugat o dată să imi spui o singură organizație unde nu sunt uscături. Faptul că sunt uscături in biserică nu inseamnă că biserica nu este bună. Și pe vremea lui Iisus conducătorii Templului nu erau tocmai buni, a se vedea faptele lor, dar asta nu inseamnă că Templul trebuia abandonat sau că doctrina lor era greșită. Iisus a venit in Templu, și apostolii după ce Iisus s-a inălțat.
Cred că conducătorii bisericii vor fi judecați pentru ceea ce greșesc, cum au fost și conducătorii templului, nu e treaba mea să arunc cu pietre in ei, chiar mi se pare periculos din multe puncte de vedere.
1.biserica, chiar imperfectă are rol in educarea creștinului și are o misiune umanitară față de cei mai necăjiți.
2.In istoria umanității intodeauna când s-a dorit control asupra **** a fost denigrată biserica, exact ca acum, pentru ca **** să aibă incredere doar in cine vor ei, conducerea. Să nu fie nicio voce puternică care să poată mișca masele in altă direcție.
Acum biserica este denigrată din orice, că vezi Doamne a venit Daniel cu limuzină. Ce mă doare pe mine?! De ce nu arată preoții care toată viața trăiesc minimul necesar și iși dedică viața misiunii? Păi cunosc un singur preot, așa prieten de familie de vreo... 40-50 de ani. Nu are limuzină, nu are nimic deosebit. La fel preotul Ionuț de la noi de la biserică, care mai e și profesor universitar, și tot cam nimic. Așa sunt 90%, nu ăia 2% pe care ii vedem pe la tv cu limuzină sau nu știu ce proprietate. Cel mai probabil aceia sunt rătăciți, dar sigur nu sunt o majoritate. Să ne uităm ce averi au șefii organizației Martorii lui Iehova?
Let My People Think
Let My People Think