CHAT: De vorbă cu ateii!
Moderatori: bozvaciSiylbaru, Manole, Paco_ste
-
prieten_cu_lost
Re: CHAT: De vorbă cu ateii!
ce-i aia?prieten_cu_lost » Sâm Feb 18, 2023 7:42 pm scrie:era vorba de lost_in_a_dream,nu despre tine
-
prieten_cu_lost
este adminul Dream_Catcherde aici,ala e contul lui de pe softpedia 
- Dream Catcher
- webmaster

- Subiecte: 165
- Registered for: 7 years 5 months
- 7
- Orientare religioasă: ateu
Re: CHAT
O să merg la biserică cu sora mea. Să luăm lumină.prieten_cu_lost » Sâm Feb 18, 2023 6:15 pm scrie:Salut! Crezi in Mos Nicolae si Mos Craciun?
Ce faci de Paste in Aprilie?
Apoi, stau acasă. Adică fac în familie.
Moș Crăciun e o stare de spirit. Este în inima fiecăruia dintre noi.
-
Daniel
- level 2

- Subiecte: 18
- Registered for: 3 years 2 months
- 3
- Orientare religioasă: creştin
Dream Catcher A existat oare Mos Craciun zis si Gerila de catre comunisti? Dar Mos Neculai/Nicolae?
Mos Craciun exista atata vreme cat crezi in el. Pentru cine nu crede in el, nu exista.
-
Daniel
- level 2

- Subiecte: 18
- Registered for: 3 years 2 months
- 3
Pai si ateii cred in Mos Craciun? Sau nu
Eu cred in el, cand eram mic imi aducea jucarii
Eu cred in el, cand eram mic imi aducea jucarii
Si eu cred in el si imi aduce lucruri frumoase pe care mi le cumpara prietenii. Daca nu as crede nu mi-ar aduce nimeni nimic.
- Dream Catcher
- webmaster

- 7
A existat. Dar a murit acum mulți ani.Daniel » Joi Mar 02, 2023 3:38 pm scrie:Dream Catcher A existat oare Mos Craciun zis si Gerila de catre comunisti? Dar Mos Neculai/Nicolae?
- Dream Catcher
- webmaster

- 7
Ce mai faceți, prieteni?
Îl așteptați deja pe Iepuraș? Sau Iepurașul Playboy?
Îl așteptați deja pe Iepuraș? Sau Iepurașul Playboy?
- Dream Catcher
- webmaster

- 7
La mine a venit Iepurașul. Și mi-a adus lucruri frumoase.
Voi cum petreceți Paștele?
Voi cum petreceți Paștele?
- bozvaciSiylbaru
- moderator

- Subiecte: 27
- Registered for: 2 years 6 months
- 2
Dream , ai gasit vreun ateu cu care sa te imprietenesti in Constanta in viata reala?
Sunt mai retrasi aia si fire dificila, ai observat?
Sunt mai retrasi aia si fire dificila, ai observat?
- Shootankamon
- level 2

- Registered for: 2 years 8 months
- 2
Da, ateii sunt in general dificili si retrasi, sufera in general de depresie post-crestinaSunt mai retrasi aia si fire dificila, ai observat?
Pe atei nu-i gasesti in viata reala, majoritatea sunt de alte confesiuni religioase politeiste, eu spre exemplu ma inchin la Sf. Satelit si la zeul Shootankamon (de aici si nick name-ul).
- bozvaciSiylbaru
- moderator

- Subiecte: 27
- Registered for: 2 years 6 months
- 2
N-as zice.
Ce ateu cunosteam eu in scoala, n-a avut prieteni niciodata, fix ca Dream Catcher
Ce ateu cunosteam eu in scoala, n-a avut prieteni niciodata, fix ca Dream Catcher
- Shootankamon
- level 2

- 2
Esti putin cam indecis, ori esti de acord, ori nu!N-as zice.
Asta suna a invidie, iar ividia este un pacat, conform invataturilor crestine.... pacatosule!Dreaming within a dream este Dream Catcher prietenul meu
-
Paco_ste
- moderator

- Subiecte: 6
- Registered for: 6 years 3 months
- 6
Imi place sa discut cu oamenii, mai ales cu cei tineri , si daca e si ateu e si mai bine, findca gasesc in ei teren de evanghelizare.
Si mereu incep discutiile cu ei despre extraterestri, si alunec discutia spre religie. Bineinteles ca tinta e sa descos ce parere are nu despre religiile de pe pamant ci despre subiectul central al religiilor.
Si mereu gasesc in ei un spirit al adevarului.
In biblie scrie ca isus a spus ca "dumnezeu" iubeste iubitorii adevarului si a logicii.
Si mereu incep discutiile cu ei despre extraterestri, si alunec discutia spre religie. Bineinteles ca tinta e sa descos ce parere are nu despre religiile de pe pamant ci despre subiectul central al religiilor.
Si mereu gasesc in ei un spirit al adevarului.
In biblie scrie ca isus a spus ca "dumnezeu" iubeste iubitorii adevarului si a logicii.
- Dream Catcher
- webmaster

- 7
Păcat că el era DUȘMAN al adevărului și total LIPSIT DE logică. 
- Shootankamon
- level 2

- 2
Defineste tanar! Sa vad daca ma incadrez....mi place sa discut cu oamenii, mai ales cu cei tineri , si daca e si ateu e si mai bine, findca gasesc in ei teren de evanghelizare.
Da-mi si mie versetele in care spune asta, iar op top, te rog sa-mi spui de ce ai pus ghilimele la dumenzeu?In biblie scrie ca isus a spus ca "dumnezeu" iubeste iubitorii adevarului si a logicii.
- Dream Catcher
- webmaster

- 7
-
Paco_ste
- moderator

- 6
Tanar inseamna sub 50 ani . De fapt exista si indivizi care accepta schimbarea si dupa aceasta varsta.Defineste tanar! Sa vad daca ma incadrez....oare oi fi si eu teren de evanghelizare
![]()
ioan 4: 24Da-mi si mie versetele in care spune asta, iar op top, te rog sa-mi spui de ce ai pus ghilimele la dumenzeu?
"Dumnezeu* este Duh; şi cine se închină Lui trebuie să I se închine în duh şi în adevăr.”
Denumirea "dumnezeu" e de sorginte pagana, e o traducere fortata . Dupa cum stii in fiecare limba se foloseste o denumire diferita. In limba romana "dumnezeu". in engleza "God" . . . . isus a folosit si el o expreie locala insa necunoscuta noua. Din ce am inteles isus folosea expresia Eli. Sau evreii mai utilizau expresia "Yhwe ".
Mai simplu se folosea expresia "Tata" , care sugera ideea ca e sursa tuturor lucrurilor.
- Dream Catcher
- webmaster

- 7
Sau sursa tuturor... bășinilor!
- Shootankamon
- level 2

- 2
@Paco_ste - Nu mi-ai raspuns, acum nu reusesc sa ma prind daca te-ai eschivat sau nu ai inteles ce am cerut
Te-am rugat sa-mi indici versetele din biblie in care scrie ca isus a spus ca "dumnezeu" iubeste iubitorii adevarului si a logicii, pentru ca asta ai scris intr-o postgare anterioara, iar ceea ce ai scris in ultima postare nu indica acest lucru!
Clar ca sunt teren de evanghelizare, hai la treaba, corespund din toate punctele de vedere.
Te-am rugat sa-mi indici versetele din biblie in care scrie ca isus a spus ca "dumnezeu" iubeste iubitorii adevarului si a logicii, pentru ca asta ai scris intr-o postgare anterioara, iar ceea ce ai scris in ultima postare nu indica acest lucru!
Hopaaa, ma incadrez, nu mai este mult dar se pare ca ma incadrez, deci Paco, shoot-meTanar inseamna sub 50 ani . De fapt exista si indivizi care accepta schimbarea si dupa aceasta varsta.
-
Paco_ste
- moderator

- 6
Ti-am raspuns dar nu ai inteles. Sper sa ca nu te astepti la un raspuns mot-a-mot.@Paco_ste - Nu mi-ai raspuns, acum nu reusesc sa ma prind daca te-ai eschivat sau nu ai inteles ce am cerut![]()
Trebuie sa deduci din text intelesul.
ioan 4: 24
"Dumnezeu* este Duh; şi cine se închină Lui trebuie să I se închine în duh şi în adevăr.”
Deci inchinarea in duh si adevar are acest inteles. Findca traducatorul nu cunostea cuvintul "logica" si a spus "duh".
Inchinare are sens de acceptare a unor principii.