Dorința supremă
Moderatori: Manole, bozvaciSiylbaru, Paco_ste
- Dream Catcher
- webmaster

- Subiecte: 164
- Registered for: 7 years 5 months
- 7
- Orientare religioasă: ateu
Dorința supremă
Dacă v-ați întîlni cu zeul vostru (Peștișorul de Aur) și v-ar îndeplini o singură dorință, care ar fi aceea?
- Lily
- administrator

- Subiecte: 9
- Registered for: 5 years 8 months
- 5
- Orientare religioasă: creştin
Re: Dorința supremă
Hm, aș avea o dorință, pe care i-am spus-o deja și mi-am luat un șut in dos, deci nu are ce peștișor să-mi indeplinească dorința. Iar El care poate să o indeplinească mi-o respinge categoric. Alta n-am, nu m-ar interesa absolut nimic altceva. Trebuie să recunosc că dacă aș avea puterea să trec peste voia Lui și s-o indeplinesc... nu aș ezita.
Voi ce dorință ați avea? Nu uitați, aveți doar o dorință, nu va mai esista o a doua șansă de a alege.
Voi ce dorință ați avea? Nu uitați, aveți doar o dorință, nu va mai esista o a doua șansă de a alege.
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Let My People Think
- bozvaciSiylbaru
- moderator

- Subiecte: 27
- Registered for: 2 years 6 months
- 2
Si eu am avut o dorinta si nu mi-a indeplinit-o Dumnezeu. I-am spuso si mi-am luat-o dupa ceafa rau de tot. Confirm ce spune Doamna Lily, am trecut si eu prin asa ceva.
Dumnezeu stie exact de ce avem nevoie si nu ne lasa. Uneori nu ne da ce ii cerem,probabil nu este bine pentru noi acel ceva, eu asa cred.
Dumnezeu stie exact de ce avem nevoie si nu ne lasa. Uneori nu ne da ce ii cerem,probabil nu este bine pentru noi acel ceva, eu asa cred.
- Lily
- administrator

- 5
Nu contest că are dreptate, știu că are dreptate, este drept, dar dreptatea Lui este imposibil de ințeles pentru noi. A spus că gândurile Lui nu sunt ale noastre și căile Lui nu sunt ale noastre.
bozvaciSiylbaru ce i-ai cere peștișorului?
bozvaciSiylbaru ce i-ai cere peștișorului?
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Let My People Think
- bozvaciSiylbaru
- moderator

- 2
Toata viata mea,am avut o singura dorinta, dar nu mi-a indeplinito.
Si m-am rugat,am citit paraclisul, rugaciuni, dadeam acatiste la biserici si la manastiri, ma spovedisem,tinusem post.
M-am resemnat, ma chinuiam degeaba, mereu imi faceam sperante false,sufeream singur multa vreme ca poate mi se indeplineste si degeaba.
Asa ca am renuntat.
Mi-a dat necazuri de fiecare data cand imi faceam sperante desarte, mi-am luato dupa ceafa rau de tot mereu.
Asa ca il inteleg si pe Dream cu Cris a lui, care de 20 ani sufera pentru ea
Se face de Revelion 20 ani, nici nu stie daca mai traieste fata aia,etc
Cand cineva nu te vrea,e mai bine sa renunti. Altfel tu vei suferi Dream si iti vei face sperante desarte,visuri care nu ti se va indeplini cu acea fata. Este sfatul meu pentru tine, stiu prin ce treci.
Are fata aia motive ptr ca nu te-a vrut. Esti tu sigur ca nu ti le-a zis niciodata cand vorbeai tu cu ea?
E mai bine sa te resemnezi si sa traiesti singur,ca nu vei fi cu vreo femeie niciodata

Si m-am rugat,am citit paraclisul, rugaciuni, dadeam acatiste la biserici si la manastiri, ma spovedisem,tinusem post.
M-am resemnat, ma chinuiam degeaba, mereu imi faceam sperante false,sufeream singur multa vreme ca poate mi se indeplineste si degeaba.
Asa ca am renuntat.
Mi-a dat necazuri de fiecare data cand imi faceam sperante desarte, mi-am luato dupa ceafa rau de tot mereu.
Asa ca il inteleg si pe Dream cu Cris a lui, care de 20 ani sufera pentru ea
Cand cineva nu te vrea,e mai bine sa renunti. Altfel tu vei suferi Dream si iti vei face sperante desarte,visuri care nu ti se va indeplini cu acea fata. Este sfatul meu pentru tine, stiu prin ce treci.
Are fata aia motive ptr ca nu te-a vrut. Esti tu sigur ca nu ti le-a zis niciodata cand vorbeai tu cu ea?
E mai bine sa te resemnezi si sa traiesti singur,ca nu vei fi cu vreo femeie niciodata
- Lily
- administrator

- 5
Aici văd multiple probleme. Nu cred că e vreunul dintre noi Dumnezeu să știe ce va fi. Poate mâine ne cade o bombă atomică in cap, poate ne calcă trenul, ziua de mâine nu este garantată, deci a presupune ce va fi peste zeci de ani nu pare ințelept.
Iar o problemă, asta că dacă cineva nu te vrea tu ești proiblema. Am respins pe cineva pentru că il vedeam prea drăguț. Pe altul pentru că credeam că e de bani gata. Am ales să ies cu altul pe motiv că mi se părea cam impiedicat, nepriceput cu fetele. Unele vor șmecheri, altele nu suportă smecherii. Ideea este ca defectele tale să se potrivească cu defectele celuilalt.Dacă cineva te respinge nu o lua personal.Pur și simplu suntem oameni diferiți cu nevoi diferite.
Iar o problemă, asta că dacă cineva nu te vrea tu ești proiblema. Am respins pe cineva pentru că il vedeam prea drăguț. Pe altul pentru că credeam că e de bani gata. Am ales să ies cu altul pe motiv că mi se părea cam impiedicat, nepriceput cu fetele. Unele vor șmecheri, altele nu suportă smecherii. Ideea este ca defectele tale să se potrivească cu defectele celuilalt.Dacă cineva te respinge nu o lua personal.Pur și simplu suntem oameni diferiți cu nevoi diferite.
Let My People Think
Let My People Think
- bozvaciSiylbaru
- moderator

- 2
- Dream Catcher
- webmaster

- 7
Dorința mea, pt. dumnezeu: Să se sinucidă!
Are rost să motivez?
Are rost să motivez?
- bozvaciSiylbaru
- moderator

- 2
U esti bolnav la cap
, cu scuzele de rigoare pt Lily.
Te certi cu fantomele,nu te asculta nimeni,vorbesti singur
Te certi cu fantomele,nu te asculta nimeni,vorbesti singur
- Lily
- administrator

- 5
Adică stai un pic Dream, ai o dorință in toată esistența ta, poți avea orice, iar dorința ta e dedicată Lui. You love Him
Nici măcar eu nu aș dedica Lui dorința, ci ar viza vreo dorință personală.
Let My People Think
Let My People Think
- bozvaciSiylbaru
- moderator

- 2
Dream cam se joaca cu tine Lily.
Omul e frustrat ca nu si-a gasit o femeie in toata viata lui si sufera ptr acest lucru
Omul e frustrat ca nu si-a gasit o femeie in toata viata lui si sufera ptr acest lucru
- bozvaciSiylbaru
- moderator

- 2
Dream Catcher e pretenas adevarat
Ori de cate ori i-am cerut sa ma faca el moderator, m-a facut

- bozvaciSiylbaru
- moderator

- 2
dati disable sa nu mai posteze nimeni ca vizitator,sa introduca Dream o intrebare la care sa nu poata raspunde nimeni si e gata cu spamul.
Iar la useri noi ,pana in 24 posturi ,mesajele moderate de voi 2
Daca faceti asta,garantat nu mai posteaza boti,ucrainieni,etc
Iar la useri noi ,pana in 24 posturi ,mesajele moderate de voi 2
Daca faceti asta,garantat nu mai posteaza boti,ucrainieni,etc
- Dream Catcher
- webmaster

- 7
Ar fi o lume mai bună.Adică stai un pic Dream, ai o dorință in toată esistența ta, poți avea orice, iar dorința ta e dedicată Lui. You love Him![]()
![]()
Nici măcar eu nu aș dedica Lui dorința, ci ar viza vreo dorință personală.
Să îți dau un exemplu. Doi oameni învață pentru a da la facultate. Cel care a învățat mai puțin, se roagă la doamne-doamne să ia examentul. Celălalt e ateu. Ghici cine are cîștig de cauză?
Sau varianta 2: Credinciosul nu mai învață bazîndu-se că rugăciunile sunt suficiente. Și pierde examenul.
Oricum ai da-o, e nasol să existe un dumnezeu.
- bozvaciSiylbaru
- moderator

- 2
Adica stai un pic Dream,pretenas,esti in eroare frate.Dream Catcher scrie: Să îți dau un exemplu. Doi oameni învață pentru a da la facultate.
Sau varianta 2: Credinciosul nu mai învață bazîndu-se că rugăciunile sunt suficiente. Și pierde examenul.
Varianta 2 am incercato eu si ce sa vezi picam examenul, daca nu invatam suficient sau dadea greu
Bafta!
- bozvaciSiylbaru
- moderator

- 2
ps: vad ca u esti cu sora ta ca soarecele si pisica
sau ca apa si uleiul (cam asa eram eu cu taicamiu)
- Lily
- administrator

- 5
Ne ințelegem bine, doar că avem opinii diferite, suntem diferiți.
Iar Il confundăm pe Dumnezeu cu peștișorul de aur, ii spui ce să facă și aplică, ceea ce orice creștin știe că nu se aplică. Dumnezeu te ajută, dar nu oricând și nu in orice context. Dumnezeu poate, teoretic să ajute creștinul să ia examenul in detrimentul ateului, dar asta doar dacă banaficiul adus de prezența creștinului in universitate este sufisient de mare. La fel de bine Dumnezeu poate considera că creștinul nu este pregătit să intre la facultate și dacă ar lua examenul ar rata anul, nu este gata. dacă pică examenul poate incepe să invețe la fel de mult ca ateul și când intră la facultate chiar să facă față cerințelor. Cam așa lucrează Dumnezeu, nu face ce ii spui, ci face ce știe că iți va aduce rezultat final mai bun, chiar dacă asta Il poate pune pe El in o lumină proastă. Normal că pierzând examenul nu vei fi foarte mulțumit de El. Așa procedează și un părinte, știe că te vei supăra pe el când te va duce să ți se facă injecție, dar știe că este pentru binele tău, iar lipsa evenimentului neplăcut (injecția) va avea consecințe severe (boală).
Iar Il confundăm pe Dumnezeu cu peștișorul de aur, ii spui ce să facă și aplică, ceea ce orice creștin știe că nu se aplică. Dumnezeu te ajută, dar nu oricând și nu in orice context. Dumnezeu poate, teoretic să ajute creștinul să ia examenul in detrimentul ateului, dar asta doar dacă banaficiul adus de prezența creștinului in universitate este sufisient de mare. La fel de bine Dumnezeu poate considera că creștinul nu este pregătit să intre la facultate și dacă ar lua examenul ar rata anul, nu este gata. dacă pică examenul poate incepe să invețe la fel de mult ca ateul și când intră la facultate chiar să facă față cerințelor. Cam așa lucrează Dumnezeu, nu face ce ii spui, ci face ce știe că iți va aduce rezultat final mai bun, chiar dacă asta Il poate pune pe El in o lumină proastă. Normal că pierzând examenul nu vei fi foarte mulțumit de El. Așa procedează și un părinte, știe că te vei supăra pe el când te va duce să ți se facă injecție, dar știe că este pentru binele tău, iar lipsa evenimentului neplăcut (injecția) va avea consecințe severe (boală).
Let My People Think
Let My People Think
- Dream Catcher
- webmaster

- 7
Atunci ce rost mai au rugăciunile, dacă zeul nu e "peștișorul de aur"? 
-
bozveci
- Dream Catcher
- webmaster

- 7
-
Paco_ste
- moderator

- Subiecte: 6
- Registered for: 6 years 3 months
- 6
In vechime se spunea rugaciune, astazi spunem ca ii adresam dorinte.
Dorinta mea e sa-si puna spiritul Lui in constinta noastra si astfel sa ne vindecam de toate problemele spirituale.![Thumbs Up :)]-](./images/smilies/Thumbs%20up.gif)
Dorinta mea e sa-si puna spiritul Lui in constinta noastra si astfel sa ne vindecam de toate problemele spirituale.
- Dream Catcher
- webmaster

- 7
L-a pus deja. De aici, toate belelele!