Ateii îi întreabă pe creștini!
Moderatori: Manole, bozvaciSiylbaru, Paco_ste
- Dream Catcher
- webmaster

- Subiecte: 164
- Registered for: 7 years 5 months
- 7
- Orientare religioasă: ateu
Ateii îi întreabă pe creștini!
Să vorbim despre Consiliul de la Niceea. Atunci au fost selectate cele 27 de cărți care compun Noul Testament.
De unde au știut acei OAMENI care evanghelii sunt insuflate de dumnezeu și care nu?
De unde au știut acei OAMENI care evanghelii sunt insuflate de dumnezeu și care nu?
- Lily
- administrator

- Subiecte: 9
- Registered for: 5 years 8 months
- 5
- Orientare religioasă: creştin
Re: Ateii îi întreabă pe creștini!
Consiliul de la Niceea nu a stabilit cărțile, scopul a fost a se stabili dacă Iisus a fost născut/ creat sau a fost veșnic, una cu Tatăl. Era o aripă a creștinismului care spunea că a fost născut și uns Hristos și pentru a nu se propaga ideea asta s-a făsut Consiliul de la Niceea pentru dezbaterea problemei. Au fost mai multe intruniri ale Consiliul de la Niceea, iar Consiliul de la Niceea nu era format din doi trei oameni ce discutau in o cameră inchisă, ci erau vreo 18 mii de oameni care discutau problemele. Sunt anumite reguli in stabilirea inspirației, in general dacă slava merge spre om sau spre Dumnezeu. E foarte evident dacă o scrisoare este scrisă sub inspirație sau nu. A se compara Coranul cu Biblia, se vede din China că e alt autor. Noul Testament sunt niște scrisori, nu se puteau include toate scrisorile scrise vreodată de apostoli, plus de asta erau unii care scriau scrisori spunând că sunt apostolul x, dar erau impostori, deci era firesc să se asigura că fiecare scrisoare are autorul corect.
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Let My People Think
- Dream Catcher
- webmaster

- 7
Pe mine asta mă duce cu gîndul la povestea din spatele mormonilor.
-
JustXXL
- level 1

- Subiecte: 5
- Registered for: 1 year 4 months
- 1
- Orientare religioasă: agnostic
Dream Catcher, ai mai fost U ptr trimitere la medicu de familie?
poti trimite si pe cineva din familie cu cardu tau de sanatate si buletinul, ca sa iti dea trimiterea
Bafta pretenas
poti trimite si pe cineva din familie cu cardu tau de sanatate si buletinul, ca sa iti dea trimiterea
Bafta pretenas
- Lily
- administrator

- Subiecte: 9
- Registered for: 5 years 8 months
- 5
Da, se poate, dacă vorbești cu medicul de familie. Eu am fost pentru tata, iar tata a fost pentru un prieten, deci se poate.
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Let My People Think
- Dream Catcher
- webmaster

- 7
Întrebare pt. creștini: De ce nu a venit iisus cînd a zis, în anul 2000? 
-
gainutza
Sylver zicea ca se termina lumea in anul 2000,ca nu mai merg ceasurile
-
Paco_ste
- moderator

- Subiecte: 6
- Registered for: 6 years 3 months
- 6
Nu cred ca isus a spus ca revine in anul 2000 .
A mai incercat si isaac Newton sa faca o astfel de predictie, ca s-ar intoarce inainte de anul 2050.
Cred ca Newton se gandea ca de la Creatie si pana la Avraam au fost 2000 ani, de la Avraam pana la isus inca 2000 ani, si inca 2000 pana astazi, plus 40 ani. De ce inca 40 ? Cred ca pentru a-si arata bunatatea fata de noile generatii care in aceste timpuri sunt extrem de **** cu teoria evolutionista , si caruia i-au cazut victime foarte multi tineri iubitori de pace si dreptate.
A mai incercat si isaac Newton sa faca o astfel de predictie, ca s-ar intoarce inainte de anul 2050.
Cred ca Newton se gandea ca de la Creatie si pana la Avraam au fost 2000 ani, de la Avraam pana la isus inca 2000 ani, si inca 2000 pana astazi, plus 40 ani. De ce inca 40 ? Cred ca pentru a-si arata bunatatea fata de noile generatii care in aceste timpuri sunt extrem de **** cu teoria evolutionista , si caruia i-au cazut victime foarte multi tineri iubitori de pace si dreptate.
- Dream Catcher
- webmaster

- 7
De ce s-a botezat iisus la 30 de ani, iar creștinii se botează de mititei?
- Dream Catcher
- webmaster

- 7
Eu nu am șters.
În fine. Ai întrebări pentru creștini?
În fine. Ai întrebări pentru creștini?